RVS schoonmaken

RVS schoonmaken? Staal dat per definitie roestvrij is staat niet gelijk aan een materiaal dat altijd schoon is. Vlekken veroorzaakt door vet, olie en ander vuil. RVS schoonmaken dat doet u dankzij WD-40 snel en gemakkelijk.

Wat heeft u nodig;

  • WD-40
  • Een doekje of een borstel

De stappen;

  • Spuit het oppervlakte in met WD-40, houd een afstand van ongeveer 15 tot 30 centimeter
  • Laat het ongeveer 30 minuten intrekken
  • Afspoelen met water of met een doek wegvegen, bij zeer hardnekkige vlekken kan even borstelen nodig zijn

RVS SCHOONMAKEN, ENKELE HANDIGE TIPS

WD-40 is verrassend genoeg een zeer geschikt middel om RVS mee schoon te maken. Echter is het niet de bedoeling dat u het gebruikt op oppervlaktes die in contact komen met eten. We geven u hier enkele tips hoe u dit materiaal makkelijk kunt reinigen zonder dat u uren hoeft te boenen.

Laten we de keuken als voorbeeld nemen. RVS maakt u het meest hier schoon. En het geeft ons de kans om u gelijk tips te geven voor oppervlaktes die in contact komt met uw eten.

De bakplaten, magnetron en bijvoorbeeld pannen die reinigt u op de volgende manier.

RVS SCHOONMAKEN – WIT NATUURAZIJN EN CITROEN

Dat de magnetron vaak een stevige schoonmaakbeurt nodig heeft is een feit dat de meeste mensen wel onderkennen. Het is helaas ook een van de meer vervelende klussen. Gelukkig hebben wij een tip voor u die deze klus een stuk makkelijker maakt.

Plaats een schaal met water en natuurazijn in de magnetron. Laat de magnetron draaien, op een gemiddelde sterke voor ongeveer 10 minuten. Laat de magnetron even afkoelen voordat je het schaaltje verwijderd.

Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de binnenzijde af te nemen met een doekje. U zal zien dat het vuil zich eenvoudig laat verwijderen. Blijf er wel bij als u de magnetron laat draaien om er zeker van te zijn dat het niet te heftig gaat.

De bakplaten pakt u aan met citroen. RVS schoonmaken kan rustig gebeuren met zure middelen zoals citroensap. Het zal het staal niet aantasten en het is veilig in combinatie met eten. Hoe maakt u RVS schoon met citroensap?

  • Verwijder eerst alle het losse vuil mocht dat erop liggen
  • Snij een citroen doormidden
  • Wrijf de citroen over de bakplaat
  • Navegen met een schoon en nat vaatdoekje

REINIG JE RVS MET WD-40

Als er geen sprake is van oppervlaktes die in contact komen met eten en het gaat om hardnekkige vlekken! Dan pakt u de WD-40 om uw RVS mee schoon te maken. De afzuigkap is een mooi voorbeeld. Na verloop van tijd vormt er zich een laagje van vet op de meeste afzuigkappen. De reden hiervoor is simpel zat gezien de werking van de afzuigkap. Wat minder simpel is, is het verwijderen van deze vlekken en andere viezigheid. Tenminste als u gaat schrobben met schuursponsjes en allesreiniger.

Uw afzuigkap maakt u eenvoudig schoon met WD-40. Simpelweg even laten intrekken en met een doek of keukenrol het RVS  wegpoetsen. RVS schoonmaken met WD-40 werkt overigens altijd op deze manier.

RVSbescherming is onderdeel van GEBA-Reinigingsdiensten

GEBA reinigt beschermt en onderhoud o.a. het RVS binnen en RVS buiten voor scholen fabrieken vve’s en ook overheid instanties. Neem gerust contact op om ons een proefplaatsing te laten doen om u te overtuigen